Kerstfoto's

Tijdens de kerstmarkt zijn er leuke foto's gemaakt van leerlingen en van hun familieleden.

Wilt u deze graag  zien dan zult u aan de mentor van u zoon, dochter en of pupil moeten vragen of hij of zij deze wil naar u toe wil mailen.

Oost ter Hout en de ESF subsidie!

Onze school neemt deel aan het Europese Subsidie Fonds.

esf logo uitgebreid

Deze subsidie wordt aangewend voor verdere versterking en aantrekkelijkheid van het eigen onderwijs.  Deze subsidie, bestemd voor leerlingen vanaf 15 jaar, is bedoeld om de leerlingen in een vroeg stadium ervaring op te laten doen met praktische vaardigheden. Het uiteindelijke resultaat moet zijn, dat schoolverlaters een soepele overgang maken van school naar een plek op de arbeidsmarkt.

Wij hebben ervoor gekozen subsidie aan te vragen voor verschillende thema’s die passen bij de visie van de school. Zo zijn er binnen de school verschillende activiteiten waarbij de leerling arbeidsvaardigheden kunnen oefenen binnen de profielen:

  • Bouwen en Wonen
  • Natuur en Groen
  • Zorg en Welzijn
  • Verkoop en Vormgeving
  • Horeca en Voeding
  • Sport en Voeding

Aan deze profielen is een certificaat of een diploma verbonden indien dit tot de mogelijkheden van de leerling behoort. Verder worden er buitenschoolse activiteiten georganiseerd gericht op burgerschap en vrijetijdsbesteding, in het kader van het curriculum Praktijkonderwijs.

Gymzaal in een nieuw jasje

Nadat in 2021 het monument is geschilderd was de gymzaal aan de beurt. De gymzaal werd vakkundig ontdaan van alle aangroei en daarna gereinigd onder hoge druk. Daarna werd een primer aangebracht en konden de schilders de muren gaan sausen. Na het sauswerk was het houtwerk aan de beurt en werden er nog wat kleine aanpassingen gedaan. De gymzaal heeft nu dezelfde kleuren als het monument en dat maakt het één geheel qua uitstraling. Met dank aan de Fa. M. Schoonakker, schilders!

2 schilderwerk gymzaal 01 2 schilderwerk gymzaal 02 2 schilderwerk gymzaal 03

Leerling in het zonnetje

Juli 2022

Halla, uit klas 2E, werd verrast door Numo. Halla is de leerling die van alle praktijkscholen in Nederland het hardst heeft gewerkt aan Numo. In de klas kreeg zij een cadeau overhandigd van een van de mensen van Numo; een i-pad! 

Halla, supergoed gedaan en gefeliciteerd!

20220707 090805   20220707 09032520220707 091029

Jeu de Boules

Onderhoud Jeu de Boulesbaan Wooncomplex "MIddelhout"! Juli 2022

De school kreeg het verzoek van onze buren van wooncomplex "Middelhout" op de kleine Houtweg of wij hun Jeu de Boulesbaan wilden opknappen. Uiteraard waren wij daar voor in en vol goede moed togen een aantal leerlingen uit de 2e klas onder toezicht van groendocent dhr. Kneepkes naar Middelhout. Daar werd druk geschoffeld, geharkt, gesnoeid en geknipt om de baan weer tiptop in orde te krijgen. Na ruim een uur was er al een goed resultaat te zien. Nu nog de laatste puntjes op de i te zetten en de baan kan weer naar hartelust weer door de bewoners bespeelt worden. Wat nog vermeldenswaard is, is dat wij in het kader van onze VTB middag ook gebruik mogen maken van de baan om gezellig met wat leerlingen Jeu de Boules te spelen.

2 20220705 133608 2 20220705 133608 2 20220705 133608

©2022 Oost ter Hout Praktijkschool | Webdesign: MitZ.nl